torsdag 1 november 2012

Sushi och Sashimi vad är det egentligen?

I Sverige så är det en enormt stor missuppfattning som spridit sig att Sushi per automatik skulle vara rå fisk och inget annat. Detta är dock inte sant utan just en missuppfattning som envist hänger sig kvar. Sushi hänvisar till ett rundkornigt ris som kokas och smaksätts med risvinäger. Vilka ingredienser man sedan vill ha till sin sushi är upp till var och en. Man KAN ha i rå fisk om man vill, man kan även ha i avokado, räkor eller gurka eller vad man nu tycker om. Min personliga favorit är avokado, räkor och majonäs, urgott! Men man kan ha i vilken smaksättare man vill. Det är bara fantasin som sätter gränser. Har man i rå fisk är det egentligen inte längre sushi utan kallas istället Sashimi som är det japanska ordet för rå fisk. Så till alla er stackare som aldrig ätit sushi för att ni inte vill ha rå fisk kan tänka om. Gör inte Sashimi utan gör sushi med de ingredienser som ni tycker om!

2 kommentarer:

  1. Lite fel har du faktiskt nu. Det är två olika rätter sushi och sashimi. En sushi som har en bit rå fisk klistrad på riset är fortfarande sushi.
    Det är själva bakelsen med sushi-riset som gör att den kalla sushi sen spelar det ingen roll vad man bakar ihop riset med.
    Sashimi däremot innehåller aldrig riset utan serveras bara som det är helt rått med typ en dipsås på wasabi och soya. Sashimi är därför en finare rätt då den inte är "utspädd" med riset.

    SvaraRadera
  2. Tack! Jag har lärt mig något nytt det blev dessutom ännu bättre.*Lyfter på hatten*
    Men grundtanken består, jag ska inte behöva försvara mig varje gång jag äter sushi och folkskaran skriker högljutt att all sushi är rå fisk.
    Det urlakade argumentet har nu förföljt mig ganska länge!

    SvaraRadera